• Xanter, de financieel planner
  • Xanter, de financieel planner
  • Xanter, de financieel planner

Hypotheken

Het kopen van een woning en het daarbij regelen van de hypotheek is voor veel mensen een zeer spannende en stressvolle aangelegenheid. Het is vaak de meest ingrijpende financiële beslissing die u in privé moet maken.

Xantèr adviseert, regelt en ontzorgt voor u zodat u tijd en aandacht kunt besteden aan zaken die u normaal ook doet en vaak ook leuker vindt. Zo hoeft u niet met vier banken te onderhandelen over de hypotheekaanvraag, dat doen wij voor u.

Dit geldt natuurlijk ook als u al een hypotheek heeft en uw rentevastperiode loopt af. Of u wilt weten wat u maximaal kunt lenen omdat u een andere woning wilt kopen of eventueel uw hypotheek oversluiten.

Wij hebben hiervoor een stappenplan ontwikkeld.
Door het opstellen van een persoonlijk financieel plan weet u precies wat de financiële consequenties zijn voor nu (wat betaalt u netto?), als u met pensioen gaat, komt te overlijden, arbeidsongeschikt of werkloos raakt. Leuke en minder leuke zaken maar u wilt natuurlijk wel dat de hypotheek in alle genoemde situaties betaalbaar blijft.

Belangrijkste is dat wij goed inventariseren wat uw wensen, doelstellingen en mogelijkheden zijn.
Dan kunnen wij pas een goed financieel advies geven. Dit is bepalend voor de vorm (bijvoorbeeld een spaar- of beleggershypotheek of banksparen, wel of geen nationale hypotheekgarantie), de hoogte van uw hypotheek en wat u op de hypotheek gaat aflossen; uiteraard allemaal binnen alle wettelijke en fiscale kaders.

Als de hypotheekopzet vaststaat, bewaken wij voor u het gehele proces tot en met de notaris.
Daar waar nodig vragen wij uw medewerking, de rest doen wij. Zo regelen wij bijvoorbeeld dat uw bankgarantie is geregeld en uw woning tijdig is verzekerd. Aan het eind van dit traject spreken wij met u af hoe we het beheer van de hypotheek voor u regelen. Door bijvoorbeeld jaarlijks uw belastingaangifte te verzorgen en het up to date houden van uw hypotheek aan uw financiële situatie.

Bel of mail ons voor een gesprek.